Plats i förskolan

 

I regel tillsätter vi endast platser i förskolan till höstterminen, då de äldsta barnen börjar förskoleklass. Platser kan dock bli lediga under läsåret om familjer flyttar från området exempelvis. Då kan rekryteringen gå väldigt fort!

IMG_3227

Tillsättning av plats sker i relation till plats i kön och ålder på barnet. Vi försöker hålla en så jämn fördelning av åldrar som möjligt i barngruppen för den pedagogiska dynamikens skull. Syskonförtur gäller på Cap Mini.

Cap Mini ingår i det kommunala kösystemet från och med september 2014, vilket innebär att kön är integrerad med kommunens och administreras via kommunens system, men att förskolan sköter sin egen rekrytering. Förhoppningen är att det gemensamma systemet ska underlätta förutsättningarna att planera och uppnå en snabbare handläggningstid. Genom det nya systemet kommer vårdnadshavare kunna följa sin ansökan, kunna erbjudas och tacka ja eller nej till förskoleplats och rangordna sina val. Vårdnadshavare söker själva plats till alla förskolor via e-tjänsten Min barnomsorg via kommunens webbtjänst.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggare gillar detta: